MESEČNI IZZIV MARATONING

Dec 1, 2020 | Novice

Učitelji športa smo za vas pripravili neobvezno aktivnost, ki vam bo popestrila vsakdan, vas popeljala na svež zrak, kjer boste aktivni –  tako boste ohranili ali še nadgradili kondicijo ter dobro voljo. Imenuje se MARATONING. Da boste imeli še več motivacije, pa boste lahko spremljali drug drugega in se na ta način spodbujali. K sodelovanju vabimo tako učence, starše kot tudi učitelje, gibanje in druženje v naravi bo prav vsem zelo dobro delo.

 

KAJ JE SPLOH TO MARATONING?

Vse skupaj izhaja iz zadnje čase zelo priljubljenega izziva z imenom EVERESTING. To je aktivnost oziroma izziv, pri katerem mora oseba s pomočjo določene vadbe (kolo, hoja, tek) premagati 8848 metrov nadmorske višine. To izvajajo posamezniki, po navadi zelo dobri športniki, kjer poskušajo v čim krajšem času opraviti toliko vzponov, da osvojijo višino Everesta (npr. si izbere hrib in na njega hodi, teče ali kolesari toliko časa, da doseže v naprej določeno višino).

 

ZAKAJ RAVNO 8848 m?

Beseda EVERESTING izhaja iz imena najvišje gore na svetu – Mount Everest. Slednji je visok 8848 metrov. In ker na vrh največje gore na svetu ne uspe priti ravno vsak, je ravno to ena izmed možnosti, kako na nekakšen drugače način osvojiti najvišjo točko sveta.

Ker pa v osnovni šoli nismo taki ekstremisti, bomo EVERESTING malo preimenovali, prilagodili in spremenili. Letošnje leto je bil odpovedan Ljubljanski maraton zato smo izziv prilagodili tako, da smo za aktivnost izbrali tek ali hojo. Učenci, ki bodo sodelovali v izzivu bodo morali premagati naslednje razdalje (s pomočjo hoje ali teka):

  • učenci od 1. do 3. razreda:10 km,
  • učenci od 4. do 6. razreda: 21 km (polmaraton) in
  • učenci od 7. do 9. razreda : 42 km (maraton).

 

REGISTRACIJA oz. PRIJAVA

1. KORAK

Vsi, ki se boste odločili za sodelovanje pri mesečnem izzivu MARATONING, izpolnite »prijavnico«, v katero boste vpisali vse zahtevane podatke, da boste lahko dostopali do preglednice, kamor boste nato vpisovali svoje rezultate. Pri izzivu morate obvezno uporabljati Gmail e-naslov (učenci lahko uporabijo naslove staršev/skrbnikov).

POVEZAVA DO PRIJAVNICE: https://forms.gle/YKY9ZfUUc7bVVL719

 

2. KORAK

Ko boste v prijavnico vnesli vse zahtevane podatke, vas bomo v timu športa v najkrajšem možnem času dodali med uporabnike preglednice (do takrat je za neregistrirane zaprta).

Vse podatke (razdaljo, ki ste jo pretekli ali prehodili) boste sproti vpisovali v preglednico, ki smo jo pripravili v timu športa. V njej boste lahko spremljali tudi vse ostale, ki se bodo odločiti za izziv in tako videli kako uspešni so. Vse to bo poskrbelo, da bo naloga še bolj zabavna in nepredvidljiva.

V preglednico boste vpisali svoje ime in priimek, razred ter pod ustrezen datum že prej omenjeno premagano razdaljo – v metrih (ta se bo samodejno seštevala na desni strani tabele).

POVEZAVA DO PREGLEDNICE: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rEdarArxCyB9XRGMcVoJBJwbEsialRrCMop9v7R1RlU/edit?usp=sharing

 

Pri doseganju cilja bomo seveda morali upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, zato boste trenutno premagovali predvsem razdalje v občini, v kateri bivate.

Za dokončanje naloge imate mesec dni časa (od torka, 1. 12. 2020,  do petka, 1. 1. 2021). Prosimo, da vpisujete le resnično pretečene/prehojene metre.

Dostopnost