PLANINSKI DVODNEVNI IZLET

Sep 23, 2019 | Novice

Za zveste udeležence planinskega pohoda v prejšnjem šolskem letu smo organizirali nagradni dvodnevni pohod v Dolino Triglavskih jezer. Od 21. do 22. septembra smo se potepali v srcu Triglavskega narodnega parka.

V soboto smo se zgodaj zjutraj odpravili iz Ljubljane čez Vršič proti Trenti. Tam smo začeli našo pot proti Prehodavcem. Pot nas je najprej vodila skozi gozd, nato pa po mulatjeri pod grebenom Špičja. Vedno višje ko smo šli, smo imeli vedno lepše razglede po okoliških hribih in vrhovih. Po približno 5 urah smo prispeli do Zasavske koče na Prehodavcih, ki leži na 2071 m. Naredili smo kar 1400 m višincev. Pri koči smo se okrepčali, spočili in kmalu krenili dalje. Od tu je pot vodila navzdol mimo Triglavskih jezer, ki velja za eno najlepših planinskih tur v naših gorah. Občudovali smo prvih 6 jezer (Jezero pod Vršacem, Mlako na Laštah, Rjavo jezero, Zeleno jezero, Jezero v Ledvicah in Dvojno jezero). Po skoraj 2 urah in pol smo prispeli do Koče pri Triglavskih jezerih (1685 m), kjer smo pojedli večerjo, imeli spoznavno igro in se zgodaj odpravili spat, saj pravi planinci morajo naslednji dan zgodaj vstati.

Drugi dan smo se po zajtrku strumno in veselo podali proti Mali Tičarici, kjer smo si ponekod pomagali celo s klini in jeklenico. Na vrhu gore, ki je visoka 2071 m, smo se nasmejano nastavljali fotoaparatom in uživali ob čudovitem razgledu daleč naokoli. Sledil je samo še spust mimo Fužinskih planin (Planina Ovčarija, Planina pri Dednem polju, Planina pri Jezeru in Planina Vogar), ki so za ljubitelje gora dragocen svet, saj lahko na teh samotnih planotah začutiš dihanje narave, ki je tu marsikje še povsem nedotaknjena. Utrujeni, ampak veseli in polni novih doživetij, smo prispeli do Stare Fužine blizu Bohinjskega jezera, kjer nas je čakal avtobus, da smo se po nepozabni dogodivščini odpeljali domov.

Anja Peternel, vodnica in mentorica Planinskega krožka

 

Dostopnost