Planinski izlet do INGOTOVE KOČE

Okt 14, 2019 | Novice

Za prvi jesensko obarvan planinski izlet smo se odpravili na Gorenjsko. Na pohodu nas je bilo kar 62 planincev in 6 vodnikov ter pomočnikov. Pridni pohodniki so bili učenci OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Franceta Bevka.

Z avtobusom smo se pripeljali do Gozda Martuljek, od koder smo se nato odpravili peš po gozdni poti v sotesko Martuljških slapov. Na poti, ko smo prečkali reko Martuljek, smo imeli lep razgled na Spodnji Martuljkov slap. Ponekod se je pot tudi strmo vzpela, vendar za nas ni bilo težko in kmalu smo prispeli do Brunarice pri Ingotu na planini Jesenje, ki leži na 930 m. Koča stoji na planini pod samim osrčjem Martuljških gora. Od koče je lepo viden Špik. Pri koči je tudi lep studenček in le nekaj minut od koče na drugi strani planine je postavljena kapelica in manjši spomenik ponesrečenim planincem.

Nekateri učenci so bili prvič z nami na planinskem pohodu, zato smo za njih pripravili krst. Preden so postali pravi planinci, so morali našteti določena pravila, ki jih moramo upoštevati v gorah. Nato je vsak dobil svojo gorsko knjižico, kamor bodo vpisovali pohode in zbirali žige.

Prvi pohod ni bil samo jesensko pisan, ampak pisana je bila tudi vesela druščina planincev, saj so bili udeleženci pohoda od 1. do 9. razreda. Kar nas pa zelo veseli.

 

Anja Peternel, vodnica in mentorica Planinskega krožka

 

Dostopnost