Šola v naravi, 4. razred

Jun 23, 2023 | Novice

Pacug, 5. dan (petek, 23.6.2023)
Četrtošolci  smo prijadrali  do konca naše poletne  dogodivščine, polni zanimivih vtisov in nepozabnih spominov.  
Nekaj misli učencev  o poletni šoli v naravi: 
 – Dobro je bilo, zanimivo, igrali smo nogomet, zanimive so bile soline. ( Matej Kolonič, 4.c ) 
 – Bilo je lepo, fino je bilo v morju, vonj po morju, izlet z ladjico in ogled školjčišča je bil zanimiv, naučili smo se veliko novih stvari.   (Sara Juričan, 4.b)
 – Zelo mi je bilo všeč, ko smo odšli z ladjico v Piran. Zanimive so mi bile nove morske živali, ki sem jih spoznala (klobučarji). Zanimive so mi bile soline. Bolj sem se povezala s sošolci.  (Alin Pivar, 4.c)
 – Bilo je zanimivo, zabavno, všeč mi je, da smo veliko na prostem, da skačemo s pomola. V vodi mi je všeč, ko se učimo tehnike plavanja. Všeč mi je prosti čas, da smo veliko zunaj. Lahko usvojimo bronastega, srebrnega, zlatega delfinčka. (Tara Vraneš, 4.b)
 – Imeli smo dobre obroke. Lepo je bilo na plavanju in pohodih. Pogradi v sobah so zanimivi. (Frida Sirotič, 4.a)
 – Bilo je zelo dobro. Najbolj všeč mi je bila vožnja z ladjico, plavanje, ko smo se lahko skupaj s prijatelji igrali in  da sem videl rjavo meduzo. (Luka Žvanut, 4.b)
 – Všeč so mi bili skoki s pomola, da sem imel ob sebi prijatelje, da sem lahko veliko igral nogomet, se naučil veliko novih stvari in preživel veliko časa z mojimi prijatelji. (Vid Lekše, 4.b)
 – Je lepa dogodivščina. Super je bilo, da smo se naučili novih tehnik plavanja, da smo se naučili samostojnosti. Zaradi šole v naravi sem postal drugačen človek. Kdor pride v poletno šolo v naravi, bo zagotovo užival. (Tadej Mokranjac, 4.a)
 – To je kot izlet, vendar daljši od drugih. Priporočam jo drugim, če imajo radi gibanje. (Tibor Lovšin, 4.a)
Pacug, 4. dan (četrtek, 22.6.2023)
 Včeraj proti večeru so potekale štafetne igre, v katerih smo res intenzivno sodelovali, da smo tako hitro zaspali in tako trdno spali, da smo  se v novo jutro kar malce težje prebudili. Danes še posebej zgodaj, saj smo takoj po zajtrku odšli peš ob obali do strunjanskih solin. Imeli smo odličen voden ogled o pridobivanju soli, o pripomočkih, s katerimi solinarji še vedno na star način pridobivajo sol, zaradi katerega  je naša sol izredno kvalitetna. Pot, ki vodi iz Pacuga do solin, poteka ob obali in je izredno slikovita. Danes sledi še veliko plavanja in druženja, nabiranja spominov,  zvečer pa zaključni večer, s katerim se bomo počasi poslovili od letošnje šole v naravi.
Pacug, 3.dan (21.6.2023)
Prebudili smo se še v eno čudovito, sončno jutro, ki je nakazovalo dan, poln novih dogodivščin. Veliko smo plavali, se potapljali, šli vodne igre, imeli tečaj SUPanja, spoznavali morski in obmorski svet, raziskovali, izvedli štafetne igre, imeli plesno delavnico, se pripravljali na zaključni večer, ki se počasi bliža. 
Medsebojno druženje, spodbujanje drug drugega, smeh, veselje in tista prava otroška razigranost so  drobni, a še kako  pomembni  trenutki, ki delajo poletno šolo v naravi tako nepozabno.
Pacug, 2.dan (torek, 20.6.2023)
Zbudili smo se v novo jutro, nov dan, s soncem obsijan. Najprej je sledila jutranja telovadba, da smo se res dobro pretegnili in energijo dobili. Po okrepčilnem zajtrku je sledil pouk v naravi – raziskovanje obalnega pasu in spoznavanje živalskega in rastlinskega sveta. Nabrali smo kar nekaj školjk in morskih polžev, ki smo jih skrbno shranili in kasneje uporabili za izdelek iz odpadnega materiala. Ustvarjanje s tempera barvami na leseno podlago,s peskom, školjkami in morskimi polži ob šumenju valov in rahli morski sapici, je neprecenljiv občutek. Sledil je izlet z ladjico do Pirana z ogledom školjčišča. V Piranu smo si ogledali Tartinijev trg in narisali najlepšo piransko hišo Benečanko. Okušali smo slasten sladoled in naredili skupno fotografijo sredi trga. Popoldne je sledilo še plavanje, zvečer pa športne igre na igrišču. Utrujeni smo tokrat precej hitreje zaspali. Le kaj nam bo prinesel naslednji dan? Komaj čakamo!
Pacug. 1. dan (ponedeljek, 19.6.2023)
V Pacug smo srečno prispeli in se takoj na preizkus plavanja podali. V hiškah smo si uredili sobe. Raziskovati smo že začeli okolico mladinskega letovišča Pacug. Po večerji pa smo se podali na pohod do Fiese in Pirana. Prijetno utrujeni smo se prvo noč še malce trudili s štetjem ovčk pred spanjem. 
Jutri pa sledi nov dan, poln zanimivih dogodivščin. Komaj čakamo!

Spoštovani starši četrtošolcev.
Sporočamo, da smo srečno prispeli v Pacug in že preizkusili naše plavalne veščine.

Morski pozdrav pošiljajo
učenci in učiteljice 4. razredov.

Dostopnost