Šola v naravi 5. razred

Apr 22, 2022 | Novice

ČETRTEK 21. 4. in PETEK 22. 4. 2022

Četrtek je bil zelo pester dan. Povzpeli smo se na Radensko steno in občudovali razgled. Po Kolpi smo se preizkusili v veslanju in obiskali lokalni rastlinjak. Popoldne se je vsak preizkusil v plezanju, lokostrelstvu, s poskusi pa smo raziskovali prst. Dan smo zaključili z druženjem ob večernem ognju.
V petek smo obeležili dan zemlje in ob tem posadili rumeni dren. Nato smo plesali belokranjske plese in spoznali kulturno dediščino Radencev.

SREDA, 20. 4. 2022

Drugi dan šole v naravi nas je dobro prebudila jutranja telovadba. Po zajtrku in ocenjevanju večinoma lično urejenih sob smo na poligonu urili kolesarske spretnosti in obnavljali znanja o skrbi za zdravje.
S popoldanskim kulturnim programom smo spoznavali ljudsko izročilo in z njim povezana glasbila, nato pa se preizkusili tudi v izdelovanju pisanic.

TOREK, 19. 4. 2022

Šolo v naravi v Radencih pri Kolpi smo pričeli z velikim apetitom. Ne samo, da so nam dobro kuhali, tudi sami smo po tradicionalnem in kulturno zaščitenem receptu zamesili in zgnetli testo ter oblikovali prave belokranjske pogače. Po nestrpnem čakanju so nam jih končno spekli in zmazali smo prav vse.
Preostanek dneva smo posvetili socialnim igram, treningu prve pomoči in večernemu sprehodu ob Kolpi.
Po dnevu polnem druženja gremo sedaj počivat in se veselimo jutrišnjega dne.

 

Dostopnost