Jedilnik
Jedilnik
- Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se odjavi do 6.00 ure zjutraj.
- Ob prihodu v šolo je potrebna ponovna prijava.
- Ob sredah Šolska shema
ZAJTRK | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
|
---|---|---|---|---|
PONEDELJEK 12.5.2025 | Carski praženec (1,3,7) sadje | Črni kruh (1a), Mlečni namaz s smetano IK (7), pisana paprika/ kumaričine palčke, zeliščni čaj | Prežganka (1,3), piščančji zrezek IK v naravni omaki (1), ajdova kaša z zelenjavo (1a), zeljna solata z fižolom, voda | Hrustljavi kruhki/ grisini/ riževi vaflji (1), belo grozdje |
TOREK 13.5.2025 | Graham kruh (1a), Maslo IK(7), domača marmelada, zeliščni čaj | Pirin zdrob* s posipom (1,7), banana | Segedin golaž, krompir v kosih (7), žitna ploščica (1,3,7,8), hruška, voda | Francoski polnozrnat rogljič (1,8), šolska limonada |
SREDA 14.5.2025 | Mlečni riž (7), sadje | Sirov burek (1,3,7), probiotični mlečni napitek IK (7) ŠOLSKA SHEMA (jagode) | Porova juha, ribji brodet (1,4), polenta (1), zelena solata | Črni kruh (1), mozzarela IK (7), češnjev paradižnik |
ČETRTEK 15.5.2025 | Ajdov kruh (1), sir IK( 7), paprika, 100% sok | Šolski tunin namaz (4,7), koruzni kruh (1), rdeča redkev, zeliščni čaj | Bučkina juha, špageti po bolonjsko (1), rdeča pesa, voda | Banana pecivo (1,7), kislo mleko IK (7) |
PETEK 16.5.2025 | Jajčka na oko (3), mešani kruh (1), zeliščni čaj | Osje gnezdo (1a,3,7,8), mleko IK (7) | Špargljeva kremna juha s popečenimi kruhki (1,7), šolsko jogurtovo pecivo s sadjem (1,3,7) | Orehovi piškoti (1,3,7,8a), mešano sezonsko sadje |
Legenda: * : EKOLOŠKO poreklo ** : LOKALNO poreklo SK :SHEMA KAKOVOSTI |
Jedilnik pripravil: Tea Žmavčič – vodja šolske prehrane.
Opomba: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost iz Uredbe EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih. Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
1 – ŽITA-GLUTEN: 1 a pšenica (pira), 1 b oves, 1 c rž, 1 d ječmen, 1 e kamut / 2 – RAKI / 3 – JAJCA / 4 – RIBE / 5 – ARAŠIDI / 6 – SOJA / 7 – MLEKO / 8 – OREŠKI: 8 a orehi, 8 b mandlji, 8 c lešniki, 8 d pistacija, 8 e brazilski oreščki, 8 f indijski oreščki, 8 g ameriški orehi, 8 h makadamija ali orehi Queensland / 9 – LISTNA ZELENA / 10 – GORČIČNO SEME / 11 – SEZAMOVO SEME / 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONC. >10 MG/KG / 13 – VOLČJI BOB / 14 – MEHKUŽCI