OBISK E- TRANSFORMERJA

Okt 17, 2019 | Novice

V okviru akcije zbiranja odpadnih baterij in kot obeležitev mednarodnega dneva e-odpadkov, nas je v sredo, 16. 10. 2019, obiskal E-transformer.

 

E-transformer je potujoča učilnica, kjer si učenci lahko ogledajo sestavo najbolj pogostih e-odpadkov. Ker pa število e-odpadkov iz leta v leto narašča, je pravilno odlaganje le-teh izredno pomembno za okolje.

 

Me obiskom E-transformerja smo poznali, da varčne sijalke vsebujejo živo srebro in jih moramo, ko ne delujejo več, odnesti na zbirno mesto, saj so lahko škodljive za nas kot tudi za okolje. Presenetil nas je tudi podatek, da naši mobilni telefoni vsebujejo kar nekaj različnih dragih kovin in da lahko prav vse ponovno uporabimo. Naučili pa smo se tudi, da hladilniki vsebujejo nevaren plin, ki je škodljiv tako za nas kot za okolje, zaradi česar jih ne smemo zavreči kar kjerkoli, še zlasti pa ne v naravi.

 

Obiska E-transformerja smo bili izredno veseli, saj nam je zdaj veliko bolj jasno, s katerimi odpadki je potrebno še posebno previdno ravnati in zakaj. Ker pa je bil šolski dan prekratek, da bi si to potujočo učilnico ogledali tudi mlajši učenci, nas bo E-transformer kmalu spet obiskal.

 

Več o e-odpadkih in E-transformerju si lahko ogledate na tej povezavi:

E-TRANSFORMER na: https://www.youtube.com/watch?v=vT78lBkvGkI

 

Koordinatorica akcije Lea Kofler

Dostopnost