Šola v naravi 2. a na kmetiji Podmlačan

Jun 19, 2024 | Novice

3. dan

Zadnji dan smo kar dolgo spali, kajti smo se prejšnji dan dobro nagarali. Zjutraj pred zajtrkom smo pospravili sobe in spakirali, nato pa nas je gospodarica Olga povabila, da zamesimo testo za kruh. Sledil je zajtrk, po zajtrku pa ogled kuhanja kope oz. pridelovanje oglja iz lesa. Nato smo oblikovali testo za kruh in si pogledali čebelnjak. Pred kosilom smo vzhajani kruh dali v krušno peč. Po kosilu je sledila igra in nati odhod domov.

2. dan

 V drugi dan na kmetiji Podmlačan nas je zbudil ne petelin, ampak pav. Odhiteli smo na zajtrk, potem pa smo se pripravili na pohod. Gospodar Lado nam je pripravil prav posebno presenečenje: s traktorjem nas je na vozu odpeljal do polovice poti. Nato smo nadaljevali peš. Do cilja smo si govorili: 2. a se NE preda! In res je bilo tako. Uspelo nam je priti do koče na Starem vrhu. Po pohodu nas je pričakalo kosilo, po kosilu pa zaslužen počitek. Popoldne smo se preizkusili v jahanju konja, molži krave, grabljanju in nošenju trave, za zaključek pa smo gospodu Ladu pokazali, kako dobro znamo peti.

1. dan

Drugošolci so dan preživeli prav na kmečki način. Ob prihodu okoli 10. ure nas je lepo pozdravila gospa Olga in nato še gospodar Lado. Najprej smo se razporedili v sobe, si postlali postelje, potem pa smo si ogledali kmetijo. Imeli smo priložnost pobožati krave, teličke in osle, videli smo pa tudi kokoške, goske, pujske in različne leteče ptice. Okoli 13.00 nas je ga. Olga pričakala s kosilom. Po kosilu je sledil počitek, nato pa izdelava punčk iz blaga in pletenje košare. Pred večerjo smo imeli še kratek sprehod. Za sladek konec dneva smo se mastili s palačinkami.

Dostopnost