Sprejem izbora prejemnikov zlatih priznanj državnega literarnega, likovnega in fotografskega natečaja Družboslovno naravoslovnega društva Naša zemlja – Vode na Slovenskem v parlamentu

Jun 12, 2024 | Novice

Na dogodek so bili povabljeni najboljši zlati nagrajenci med osnovnimi in srednjimi šolami. Med povabljenci je bila tudi naša Manca Savenc iz 9. c. Udeležili smo se ga še starši mladih ustvarjalcev ter mentorji.

 Pred sprejemom smo si na trgu republike ogledali razstavo United Buddy Bears – več kot 140 dvometrskih živopisanih skulptur medvedov, ki so jih poslikali umetniki vseh držav in simbolizirajo sporočila strpnosti, sožitja, medsebojnega razumevanja in spoštovanja življenja. Naš modri medved, ki ga je poslikal Luka Rep, upodablja pomembne slovenske umetnike.

Potem so nas povabili v stavbo slovenskega parlamenta. Od blizu smo se seznanili z vsemi varnostnimi postopki, ki veljajo v stavbi Državnega zbora Republike Slovenije .

Pogovore o pomenu voda za življenje in obstoj sta vodila podpredsednik Državnega sveta, g. Matjaž Švagan,  in predsednica Družboslovno naravoslovnega društva Naša zemlja, ga. Ana Vehar.

Učenci in dijaki so predstavili svoje literarne, likovne in fotografske izdelke. Po pogostitvi smo bili povabljeni na ogled parlamenta, opis delovanja Državnega zbora RS in na obisk v veliko sejno dvorano Državnega zbora. Po skupinskem fotografiranju na znamenitih stopnicah parlamenta in obljubi objave zbornika o dogodku smo se razšli na vse konce Slovenije in zamejstva.

Mentorica: Marija Murenc

Dostopnost