ZA LEPŠO SOSESKO Z VREČKO NA SPREHOD

Apr 9, 2021 | Novice

VABLJENI K SODELOVANJU V APRILSKEM EKOLOŠKEM IZZIVU V OKVIRU AKCIJE MOL ZA LEPŠO LJUBLJANO

Od 22. marca, ko obeležujemo svetovni dan voda, pa do 22. aprila, ko praznujemo svetovni dan Zemlje, vas vljudno vabimo na ekološki izziv.

Mestna občina Ljubljana vsako pomlad spodbuja četrtne skupnosti in posameznike k čistilnim akcijam. To leto je poziv še glasnejši, saj opažamo, da so nekateri posamezniki v času epidemije postali brezbrižni glede ravnanja z odpadki, kar je opaziti v porastu vidnih odpadkov v naših soseskah. Več o akciji: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/za-lepso-ljubljano-v-naravi-ne-puscajmo-sledi/.

Kje bi se raje družil – med smetmi ali med ljudmi?

 

 Vir: https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obcina/mestna-uprava-mu-mol/oddelki/oddelek-za-varstvo-okolja/novice-za-lepso-ljubljano-2021

https://www.zurnal24.si/slovenija/poletje-tudi-v-prestolnici-118005

Pomlad je idealen čas za čiščenje okolice, saj še ni veliko nizkega rastja, smeti, ki so se nabrale čez zimo, pa kar kličejo, da jih poberemo in odnesemo tja, kamor sodijo – v smetnjake!

Združite prijetno s koristnim in se med sprehodom ali tekom v naravi opremite z vrečko ali nahrbtnikom ter rokavicami in mimogrede poberite smeti ob poti. Vsako dejanje šteje.

V šoli vas vabimo, da svoje delo fotografirate in fotografijo pošljete na: kristina.sturm@guest.arnes.si do 19. aprila. Ob pošiljanju zapišite tudi ime in priimek ter razred učenca, ki je sodeloval pri izzivu. Iz prejetih fotografij bomo pripravili razstavo.

Naj bo čas v čisti naravi naša sprostitev in ne obremenitev!

Mentorica eko dejavnosti: Kristina Šturm

Dostopnost