Ekskurzija v Posočje

Okt 7, 2019 | Novice

Učenci 9. razreda smo se v torek, 1. 10. 2019, odpravili na našo zadnjo ekskurzijo v osnovni šoli, v Posočje. Pot je bila dolga in ovinkasta, vendar smo si ogledali zelo lep in zanimiv del Slovenije. Pred Idrijo smo si pobliže ogledali Divje jezero, v Kobaridu smo obiskali Kobariški muzej, ki je posvečen 1. svetovni vojni in Soški fronti ter se povzpeli na italijansko kostnico nad mestom in občudovali razglede na dolino. Popoldan smo obiskali rojstno hišo Simona Gregorčiča v Vrsnem, s hitrimi koraki pritekli do razgledišča pri slapu Boka in dan zaključili v Planici pod smučarskimi skakalnicami. Vzdušje je bilo zelo prijetno in sproščeno.

Zbrali smo nekaj fotografskih in pisnih vtisom.

»Ekskurzija se mi je zdela zanimiva, z zelo dobrimi vodiči in zanimivimi postanki. Lahko bi sicer imeli več prostega časa. Bil pa je zelo lep razgled in naravni čudeži kot npr. Divje jezero.« (T. B)

»Ekskurzija mi je bila večinoma všeč, najljubši del je bil ogled Divjega jezera in Planica. Dobro je bilo tudi na avtobusu, ker smo se lahko malo pogovarjali in poslušali glasbo.« (D. G.)

»Jezero je bilo lepo in mirno. Všeč mi je bil tudi slap, a pot je bila preveč strma.« (E. K.)

»Zaradi te ekskurzije sedaj na 1. svetovno vojno gledam drugače.« (U. K.)

»Na avtobusu je bilo zelo zabavno!« (J. M.)

»Ekskurzija mi je bila všeč kljub dolgi vožnji z avtobusom,. Najbolj mi je bilo všeč pri slapu Boka.« (V. H.)

»Všeč mi je bilo, ker nismo veliko hodili. Ni bilo pa všeč, ker smo imeli premalo prostega časa.« (N. S.)

»Dan je bil v celoti pozitivna izkušnja. Vsi učenci in učitelji smo se dobro razumeli in mislim, da smo se tudi zabavali. Všeč mi je bila pot, saj so bili zelo lepi razgledi na naravo. Tudi razlage so bile zanimive. Čeprav je dolgo trajala, je dan zelo hitro minil.« (K. P.)

»Soča je res biser narave. Všeč mi je bil slap Boka in muzej 1. svetovne vojne.« (I. M.)

 

Avtorji fotografij: Domen Guna, Eva Grmič, Sara Haliti, Kristina Šturm

 

Dostopnost