ŠOLA V NARAVI ČRMOŠNJICE – 3. razred

Okt 3, 2018 | Novice

1. dan

Po uspešni namestitvi v sobe in krepčilnemu kosilu smo odšli na različne popoldanske aktivnosti. Učenci 3.b smo se odpravili na pohod na Brezovico, učenci 3.a smo raziskovali živali v Divjem potoku, učenci 3.c pa smo izdelali splav in spoznavali gibanje različnih vozil. Pozabavali smo se tudi  s sankanjem po strmini.

 

2. dan

Danes smo se zbudili v deževno in megleno jutro, ki pa nas ni ustavilo pred sprehodom in spoznavanjem Črmošnjic. Izdelali smo vozila iz kock in se z njimi udeležili tekme po klančini. Popoldan se je vreme zjasnilo in učenci 3.c smo se odpravili na pohod na Brezovico. Učenci 3.a smo se zabavali ob streljanju balonov z loki, učenci 3.b pa smo v Divjem potoku našli potočnega raka. Po okusni večerji smo se odpravili na svež zrak in si ogledali zvezdno nebo, drugi pa smo se greli ob tabornem ognju.

 

3. dan

Zbudili smo se v prekrasno sončno jutro, ki smo ga že pred zajtrkom izkoristili za jutranjo telovadbo na svežem zraku. Po zajtrku smo se podali na učno pot ob Divjem potoku, raziskovali gozdna tla in iskali njihove prebivalce ter spuščali splave in postavljali mlinčke v potočku. Po kosilu smo učenci 3.a razreda preizkušali različna vozila, med drugim smo se peljali s sankami po zelo strmem bregu. Učenci 3. b smo streljali z lokom, učenci 3. c pa raziskovali potoček in našli zanimive potočne živali. Po večerji smo bili že precej utrujeni, a smo se vseeno podali na opazovanje nočnega neba in zakurili taborni ogenj.

 

4. dan

Danes smo se zbudili v pričakovanju večernega dogajanja. Čakal nas je namreč družabni večer in ples. Pred tem pa smo raziskovali bližnji potok in gozd ter ustvarjali z naravnimi materiali v gozdu. Popoldan smo se v lepem sončnem vremenu učenci 3.a podali na pohod, učenci 3.b smo izdelali mlinček, učenci 3.c pa smo se preizkusili v zanimivem športu-lokostrelstvu. In končno je prišel naš težko pričakovan večer, za katerega smo se zelo lepo uredili, nakupili dodatne zobne ščetke, nadišavili in se naplesali.

 

5. dan

Zadnji dan bomo spoznali ples, značilen za Belo krajino in se igrali pastirske igre. Ko bodo vsi kovčki pripravljeni, se bomo odpravili proti Ljubljani.

 

Dostopnost